Petter Northug – Langrennsløper og habil pokerspiller

Petter Northug – Langrennsløper og habil pokerspiller

Petter Northug er en mann som de fleste i Norge har hørt om, uansett om de følger langrenn eller ikke. Hele vintersesongen er det spaltemeter på spaltemeter som skrives om denne karen. Mye av det handler ikke engang om hans prestasjoner i langrennssporet, da det er like mye interesse rundt hva annet han foretar seg. Det er kanskje nå faktisk hans utspill i sosiale medier som får flest oppslag nå for tiden.

Nesten alle har en formening om Petter. Noen elsker ham, andre hater ham, og andre igjen elsker å hate ham. Han er definitivt en kar som skaper engasjement, på et helt annet nivå enn noen andre norske idrettsutøvere. Siden det er så mye oppmerksomhet rundt ham, vet hele Norge det hver gang han finner på noe nytt. Dette ble også tilfellet når han plutselig ble en ganske så aktiv pokerspiller.

Talent både med og uten ski på beina

At herr Northug er en av de beste langrennsutøvere som vi noensinne har hatt i Norge er ingen hemmelighet. Mosvik-ekspressen har tatt flere medaljer i VM og OL enn noen annen utøver, og for dette har han høstet både heder og ære, i tillegg til alle medaljer så klart.

Det er derimot ikke kun med ski på beina at han gjør det godt. Petter Northug er nemlig også en svært så god pokerspiller. Vi snakker heller ikke om gode pokerspillere som vinner noen hundrelapper her og der, men om en spiller som faktisk er blant toppspilleren i verden! I diverse turneringer har han flere ganger spilt sammen med verden beste pokerspillere. Dette blant annet under Poker VM (kilde: http://www.altomroulette.com/).

Store tap og store innsatser

Når Petter har spilt i store turneringer, så har han vært sponset av mannebladet Vi Menn. Det å kjøpe seg inn i noen av verdens største turneringer er ikke billig, og dermed er det ikke bare hans egne penger han har spilt med. Han spiller derimot også privat, og dette både titt og ofte. Blant annet ble det rapportert at han ofte spilte på kveldene under Sotsji-OL.

Når han spiller er det heller ikke kun småpenger han spiller med. De største tapene han har hatt under brukernavnet sitt, NorthugJR, er visstnok nesten 1,5 millioner kroner på en kveld. Til gjengjeld har han også vunnet nesten 2 millioner kroner på en kveld. Alt i alt skal han visstnok faktisk gå i pluss, og dette er et ikke mange pokerspillere som gjør. Faktisk skal det kun være kun 5% av alle pokerspillere som ikke taper i lengden, og av disse 5% er det kun noen få som faktisk vinner store summer. Dette sier noe om hvor god Petter faktisk er i poker.

Langrenn eller poker?

Karrieren som verdens beste skiløper vil ikke være en langvarig en. Det er ikke vanlig at en skiløper greier å holde seg på topp i så veldig mange år, og dette er dermed en kort karriere sammenlignet med de av oss som har “vanlige” jobber. I norsk herrelangrenn er konkurransen dessuten veldig stor, siden vi har så mange talenter å ta av. Dette gjør det langt vanskeligere å holde seg på topp i år etter år.

Hva Petter har tenkt å drive med når han legger skiene på hylla vet vi ikke, men det kan jo være at han velger å satse på poker på heltid. Det er stadig flere pokerproffer ute i verden, og dette er for mange å anse som en jobb. Hva Petter velger gjenstår å se, men det er liten tvil om at han faktisk er god nok til å kunne falle tilbake på en pokerkarriere den dagen det sier stopp i langrennssporet.

Privacy Policy