Odds på vintersport

Odds på vintersport

Vi nordmenn elsker gambling, og hver uke besøker over 250 000 av oss et eller flere casinoer på nett. Nå er det poker og spilleautomater som står høyest på gambling-listen, men vi har også en forkjærlighet for å spille på sportsbegivenheter. Før i tiden kunne man bare spille på fotball, da gjennom den berømte tippekupongen, men med internett og bettingselskaper som betsafe.com og betsson.com, kan vi nå spille på et hav av ulike sportsgrener, vintersport inkludert. Det kan gjøre femmila ekstra spennende å følge med på!

 

Bettingselskaper utvider hele tiden utvalget av hva man kan sette odds på, i håp om å tiltrekke seg flere kunder. Det gjør at det ikke lengre er bare fotballfanatikere som kan få litt ekstra spenning når de følger med på sin favorittsport. Man kan spille på en rekke sportsgrener, som basketball, håndball, ishockey, golf, og selvsagt vintersporter som langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Nå har man for tiden ikke fullt så mange ulike muligheter for spill på et verdenscuprenn i skiskyting som man har på f.eks. en fotballkamp, men flere og flere bettingselskaper utvider sine oddstilbud hele tiden. La oss først ta for oss hva odds faktisk er og hvordan man kan sette et bet.

Hva er odds, og hvordan kan man spille?

Oddsen man får fra et bettingselskap, reflekterer hvor stor eller liten sannsynlighet selskapet vurderer at utfallet vil bli. La oss ta et eksempel. Dersom Marit Bjørgen er storfavoritt til å vinne et skirenn, vil oddsen være ganske lav fordi bettingselskapet anser det som ganske sannsynlig at hun vinner. Therese Johaug kan for eksempel være en av de sterkeste utfordrerne og vil ha høyere odds enn Bjørgen, men lavere odds enn de andre skiløperne. Dersom Bjørgen f.eks. har 1.40 i odds for å vinne, og du setter 100 kroner, får du 140 kroner dersom Bjørgen vinner. Johaug derimot, kan eksempelvis ha en odds på 1.90, og setter du 100 kroner på henne og hun vinner, så får du 190 kroner.

Så jo høyere sannsynlighet det er for at en løper vinner, jo lavere er oddsen. Men som vi alle vet, kan alt skje i et skirenn og det er ikke alltid at favoritten vinner, så noen ganger kan det være en god ide å sette noen kroner på en outsider. Slik får du mye høyere odds og langt større premie om du vinner.

Dersom du er bombesikker på at Bjørgen vinner, men ønsker deg høyere odds, har du flere alternativer. Du kan for eksempel sette et bet på Bjørgen sammen med en annen utøver i et annet renn, eksempelvis Emil Hegle Svendsen. Dersom du tror begge vinner sine respektive løp, kan du sette en “double”, og da blir oddsen på de to utøverne lagt sammen. Er Svendsen storfavoritt og har samme odds som Bjørgen, blir oddsen da (1.40 x 1.40) 1.96. Setter du da 100 kroner, vinner du 196 kroner.

Sats penger på mesterskap

Når det er store mesterskap, som VM eller OL, kan man sette et bet på hvem man tror vil vinne flest gullmedaljer, hvilken nasjon som vinner flest medaljer sammenlagt og hvem som blir mesterskapets største utøver. Hva man kan sette et bet på når det kommer til vintersport som langrenn og skiskyting, varierer veldig fra selskap til selskap, så dersom du liker å bette på slike ting, anbefaler vi at du sjekker de ulike selskapene før du registrerer en konto og setter inn penger. Det er kjipt å innse i ettertid, når man sitter i godstolen og venter på femmila, at selskapet man har registrert seg hos ikke tilbyr odds på nettopp langrenn.

Privacy Policy