Huskeliste før NM

Huskeliste før NM

NM på ski er en fest for hele landet og uansett om du skal se løp på Gåsbu i regi av Vang Skiløperforening, på Budor i regi av Nordbygda/Løten, eller hoppkonkurransen på Rena i regi av Rena IL, er det viktig at du er godt forberedt før du legger turen ut i løypene. De fleste nordmenn er erfarne skigåere og mange av oss tilbringer mye tid ute i naturen gjennom vinteren, men det er noe annet å skulle legge ut på en tur i lysløypene, enn det er å skulle sitte ute i skogen i timesvis og se andre gå på ski.

Uansett om du planlegger å se arrangementet fra standplass eller ute i skogen, er det enkelte ting du bør huske før turen. Desto bedre forberedt man er, desto bedre vil opplevelsen være og det er nettopp en god opplevelse alle arrangørene ønsker at du skal ha.

Transport

Alle arrangørene har lagt godt til rette for at så mange besøkende som mulig skal kunne overvære rennene og det er i samarbeid med lokale busselskap og NSB lagt opp til at så mange som mulig skal kunne benytte seg av offentlig transport. Flere av arrangørene har begrenset med parkering i tilknytning til anleggene og det er ingen garanti for at du finner parkering om du ankommer med egen bil. Vi anbefaler derfor at alle sjekker muligheten for å benytte buss og tog i stedet. Om du bor langt unna, skal du vite at det også blir satt opp ekstra busser fra en rekke kjøpesenter som tilbyr gratis parkering under NM.

Husk mobilen

Før du setter snuten mot anleggene bør du sjekke at du har med deg mobiltelefonen og at den har fullt batteri. Mobilen vil ikke bare hjelpe deg med å bevare gode minner gjennom bilder og videoer, men den kan hjelpe deg med å holde kontakt med venner når dere blir borte fra hverandre. Alle arrangørene forventer enorme besøkstall og det er fort gjort å ikke finne hverandre omgitt av andre vinterkledde personer med røde toppluer og norske flagg. I tillegg er det godt å ha mobilen som underholdningskilde når man sitter ute i løypa og venter på neste løper.

Det er viktig at man ikke drasser med seg for mye i sekken, men så lenge du har mobilen, kan du la både bøker, aviser og mp3 spiller ligge hjemme. Mobilen gjør alt for deg og underveis kan du følge med på hvem som gir best odds på løperne. Ethvert løp blir raskt mer spennende om man har satt noen kroner på utfallet. Lykkes du ikke med å vinne kan du jo alltids prøve lykken på en spilleautomat i stedet. Det fins en rekke flotte automater med et iskaldt tema, så hvem vet, kanskje det er du som kommer hjem fra NM som den største vinneren!

Ekstra skifte

Været er alltid vår verst fiende når vi skal ut i tur og mark. Som erfarne friluftsfolk vil fortelle deg, er det derfor helt avgjørende at man har med ekstra klesskift om uhellet skulle være ute. Det er fort gjort at man blir både kald og våt om man ikke er forberedt. En ekstra genser, et par sko, ullsokker, og ekstra lue og votter kan være med på å redde dagen.

Uten mat og drikke, duger helten ikke

Skal du oppholde deg på standplass vil det være en rekke tilbud av både mat og varm drikke, men skal du ut i løypene er det viktig at du passer på at sekken inneholder både mat og ikke minst varm drikke. En ekstra termos med kakao og noen brødskiver kommer godt med, men det er alltid lurt å ha et par appelsiner og litt sjokolade hendig i tillegg. Husk at det kan ta lang tid å komme seg til og fra løypene og det vil kreve langt mer energi enn man bruker til vanlig. I tillegg vil det ta tid å komme seg fra anlegget og ned til byen igjen, uansett om du bruker bil eller buss.

Privacy Policy