Budor Skistadion

Budor Skistadion

Slik finner du Budor Skistadion

Budor er et utmarksområde i Løiten almenning i Løten kommune. Fra gammelt av var Budor best kjent i lokalmiljøet som en av kommunenes største og eldste setergrender, men i dag er stedet mest kjent som et rekreasjonsområde for store og små. Budor er hjemmebane for idrettslaget Nordbygda/Løten Ski og har en lang historie som arrangørstadion for både NM, Junior NM og Holmenkolldagen. Budor har gjennom en lang historie bygd seg opp til å bli et stort moderne anlegg for skientusiaster og friluftsfolk. Her finner man flott hoppbakker, akebakker til de minste og ikke minst milevis med preparerte langrennsløyper i fantastisk natur.

Overnatting

Siden 1994 har det også vært campingplass og hytteutleie på Budor. Her er plass til mer enn 300 campingvogner og vi har hele 200 hytter til utleie, sommer som vinter. I anledning Ski-NM 2013 er det også satt opp ekstra hytter for de tilreisende. Totalt kan vi under NM 2013 tilby mer enn 700 sengeplasser, men vær raskt ute, det er forventet mange tusen tilreisende så her er det førstemann til mølla som gjelder.

Finn oss

Budor skistadion ligger vakkert til i Løten kommune. Ca. 30 minutter med bil fra Hamar og 1 time og 15 minutter fra Lillehammer. Kommer man reisende fra nord i landet, følger man E6 hele veien fram til riksvei 25 på Ridabu. Avkjørsel er godt merket ca. 10 minutter etter man har passert avkjørselen til Hamar. Så snart man befinner seg på riksvei 25 er det strake veien opp til stadion. Man kan også benytte seg av riksvei 19 over Ingeberg, men vær oppmerksom på at denne veien ofte stenges på vinterstid grunnet stort snøfall.

Reisende fra Sør-Norge

Kommer man fra sør i landet er det E6 som også her er enkleste vei opp til innlandet. Fra Oslo må bør man beregne ca. 1 time og 50 minutter. For dem som ønsker å unngå bomstasjoner på veien, kan man benytte seg av Riksvei 4 opp til Gran før man slutter seg til E6 et stykke etter Jessheim. Det tar selvsagt noe mer tid og man regner med at turen tar ca. 2 timer og 30 minutter.

Reisende fra Vest-Norge

Skal man ta turen fra Vestlandet til Budor er det flere veistrekninger man kan benytte. E16 er både raskest og mest direkte da den tar en hele veien fra Bergen til Hamar. Velger man Riksvei 7 følger man den hele veien til Jessheim før man tar E6 resten av veien. Begg tar ca. 8 timer fra Bergen. Både E16 og Riksvei 7 har bomstasjoner, ønsker man å unngå den ekstra utgiften kan man benytte Riksvei 40 inn til Oslo.

Offentlig transport

Både arrangør av Ski-NM, Skiforbundet og Statens vegvesen ønsker å oppfordre så mange som mulig til å benytte seg av offentlig transport under arrangementet. Det er forventet mange tusen tilreisende til regionen, og både bussselskaper og NSB har satt opp ekstra ruter for å kunne sikre at så mange som mulig kommer trygt fram til Budor. NSB har satt opp ekstra tog til og fra Oslo, Lillehammer, Hamar/Gjøvik og Kongsvinger i anledning Ski-NM 2013. Det vil være opp til 4 ekstra avganger pr. time under hele mesterskapet. For mer informasjon om rutetider og priser, anbefaler vi å besøke NSB sine nettsider.

Buss

Det vil under hele arrangementet bli satt opp ekstra busser fra Hamar, Lillehammer, Kongsvinger og Jessheim. Bussene vil være godt merket med Ski-NM 2013 og går til og fra togstasjon/busstasjon i alle de nevnte stedene. Vi gjør oppmerksom på at dette er ekstra busser og de kjører bare fra stasjon til Budor. Med andre ord, de følger ikke den vanlige rutenettet og foretar ingen stopp mellom stasjon og arena.

Privacy Policy