Blir Petter Northug klar for OL?

Blir Petter Northug klar for OL?

Mye har blitt skrevet om Petter Northug denne sesongen, og det store spørsmålet hele Norges befolkning lurer på er om han blir klar og ikke minst tatt ut til OL-troppen som skal reise til Pyeongchang i februar. Selv de største avisene krangler seg i mellom hvorvidt Northug bør få et spesialtilpasset opplegg for å få ham klar til OL, gitt de fantastiske resultatene han har fra tidligere mesterskap.

15 mesterskapsgull

Om man ser på tidligere resultater, så er det Petter Northug som har båret frem norsk herrelangrenn de siste 8-9 årene. Northug har hele 13 VM-gull og 2 OL-gull, og under VM i Falun i 2015 tok han 4 VM-gull fordelt på sprint, lagsprint, 50 km og stafett. Begge OL-gullene ble tatt i Vancouver i 2010, på 50 km og lagsprint. Hverken under OL i Sotsji i 2014 eller under sist VM i Lahti 2017 tok Northug noen medaljer, så trenden er nedadgående.

Er Northug i form?

Siste mesterskapsgull for Northug kom under VM i Falun i 2015, og hovedpersonen selv drar ikke til et OL for å kjempe om 5. plasser, her er det kun medaljer som teller. Det store spørsmålet er om han er i form til å kjempe om noe som helst, ettersom årets sesong har vært svært kronglete. Han måtte kansellere flere løp tidlig i sesongen, som resulterte i at han ikke ble tatt ut til verdenscupen i Kuusamo. Det første rennet til Northug kom i Norgescupen i Gålå i november, hvor han endte på en skuffende 17. plass. Deretter fikk han delta i verdenscupen på Lillehammer, hvor han røyk ut i prologen i sprinten, og dro deretter hjem på grunn av sykdom, igjen.

Etter dette har ikke Northug gått noen offisielle renn, annet enn en kretsmesterskapsstafett i Trøndelag, som ikke kan tillegges mye vekt. Han har vært inne på tester pålagt av landslagssjef Tor Arne Hetland, og disse testene var ikke all verden å skryte av. Northug nektet å stille til start i skandinavisk cup i Piteå, og mener han ikke er motivert for slike løp. Med andre ord har ikke Petter Northug noen resultater å vise til i hele 2018-sesongen, og NM i Gåsbu samt verdenscupen i Planica blir de to eneste arrangementene før OL hvor han kan bevise form og skaffe seg en billett til OL.

Verdt å satse penger på Petter Northug?

Er det noen som kan motbevise kritikerne, så er det Petter Northug. Man kan aldri avskrive denne fargeklatten fra Mosvik, som har en vinnerskalle som ingen andre. I skrivende stund har han alle odds mot seg hos flere casino på nett, bokstavelig talt, og det gjør ham til et potensielt objekt på oddskupongen.

Det er fortsatt usikkert om Northug kvalifiserer seg til OL, og oddsen for at han skal vinne OL-gull eller medalje i Pyeongchang er høy for øyeblikket. Med det konkurransegrunnlaget han har i år, så kan man også anta at det er sprint og lagsprint som er de mest aktuelle konkurransene han vil delta i. Om du tror Northug motbeviser alle og drar til Sør-Korea og henter hjem gull i sprint, så får du faktisk hele 18 i odds om du setter penger på ham nå. Oddsen har aldri vært høyere på Northug, så det er nå det er verdi i spillet. En litt mer forsiktig variant er å tippe på at Northug tar medalje (Johannes Høsflot Klæbo og Sergei Ustyogov er fortsatt de største favorittene), da får du 4 i odds, som også er mer enn godkjent.

Om man skal sette penger på Northug, så er det lurt å gjøre det så tidlig som mulig. Om du benytter deg av linkene på denne siden, vil du motta en velkomstbonus i tillegg til ditt eget innskudd når du registrerer deg. Da vil du få mer penger tilgjengelig til dine innsatser. Skulle Petter Northug ikke lykkes med å kvalifisere seg til OL, så vil du få pengene tilbake uansett. Og om han viser fryktinngytende form i NM og Planica så vil oddsen droppe, og han vil reise til OL med en sterk motivasjon for å bevise at alle kritikerne har tatt feil, igjen.

Privacy Policy